Care Sunt Riscurile Pe Termen Lung ale Miopiei?

Retina desprinsă și miopia.

Persoanele cu miopie prezintă un risc mai mare de a dezvolta o retină desprinsă. Aceasta se întâmplă atunci când țesutul care căptușește partea din spate a ochiului dumneavoastră se ridică sau se separă de peretele ochiului. Este o problemă gravă a ochilor care poate duce la orbire. Este important ca persoanele cu miopie severă să meargă regulat la un oftalmolog pentru examene de control ale retinei. Cu cât miopia dumneavoastră este mai severă, cu atât este mai mare riscul. Rugați-vă oftalmologul să discute cu dumneavoastră semnele de avertizare ale desprinderii de retina.

Persoanele cu miopie severă prezintă, de asemenea, un risc mai mare de a dezvolta glaucom, cataracte și alte boli ale ochilor.

Diagnosticarea Miopiei

Un medic oftalmolog stabilește diagnosticul de miopie ca parte a unei examinări cuprinzătoare a ochilor.

La pacienții suficient de mari pentru a citi literele de pe un tabel de vedere, oftalmologul poate utiliza o mașină numită foropter pentru a măsura prescripția ochelarilor și a diagnostica miopia.

La un pacient prea mic pentru a citi literele de pe un tabel de vedere, oftalmologul poate utiliza un dispozitiv numit retinoscop pentru a măsura direcția în care este îndreptată lumina în interiorul ochiului. Acest lucru permite oftalmologului să măsoare prescripția ochelarilor la un copil mic.

Programări : 0258 827 824

www.oftalmologie-alba.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *