• In ce consta consultul oftalmologic?

  In general durata unei consultatii standard este de 15 minute, dar timpul se poate prelungi in functie de problemele de care suferiti; este bine sa va rezervati o ora pt consultatie. Daca din motive obiective trebuie sa dedicam mai mult timp unui un pacient, ne cerem scuze, pt ca trebuie sa asteptati si va rugam sa avet rabdare, pt ca si Dvs veti fi tratat cu maxima atentie si profesionalism in timpul consultatiei.

  • In timpul consultatiei se controleaza acuitatea vizuala,se face refractometria computerizata, se prescriu ochelari sau se adapteaza lentile de contact, se face examenul biomicroscopic al polului anterior si al fundului de ochi, cu lentile speciale sau cu oftalmoscopul direct cu sau fara picaturi de dilatarea pupilei, in functie de problemele existente.
  • Dupa virsta de 40 de ani se va masura tensiunea intraoculara
  • La copii si tineri sub 35 de ani, inainte de refractia computreizata se pun picaturi de dilatarea pupilei si trebiue sa se astepte o ora. Daca se pun picaturi de dilatare este bine sa conduca altcineva masina.
 • Dupa consultatie pot sa comand ochelari si lentile de contact?

  Magazinul de optica medicala din incinta cabinetului este dotat cu aparatura de inalta performanta pt prelucrarea lentilelor de ochelari, din sticla, plastic, policarbonat, lentile cu diverse tratamente . Lucram cu toate marile firme producatoare de lentile de ochelari, Zeiss, Essilor, Indo. Rodenstock etc;

  • Avem de asemeni o multitudine de rame pt ochelari, de diferite preturi, din plastic, metal, titan, silicon, precum si ochelari de soare de la branduri celebre, lentile polarizate.
  • Comercializam si lentile de contact cu dioptrii si cosmetice, precum si solutii de intretinere.
 • Ce analize sunt necesare inaintea operatiei de cataracta?

  Cu ocazia consultului preoperator, o sa fiti informat despre analizele necesare pt operatie, in general analize de singe,un consult de boli interne, un EKG. De asemenea este bine ca bolile de care suferiti sa fie compensate medicamentos in momentul operatiei; Diabetul zaharat, HTA, afectiunile cardiace.

 • Ce am voie sa fac si ce nu dupa operatia de cataracta?

  Dupa operatie nu aveti voie sa va frecati la ochi, sa dormiti pe ochi, parul trebuie spalat ca la coafor, pentru circa 4 saptamini. De asemenea trebuie sa urmati cu strictete tratamentul prescris, care va incepe din ziua controlului de a doua zi dupa operatie.

  Dupa operatie vederea se va imbunatati de la o zi la alta; Totusi daca apar modificari in rau- vedera scade, apare inrosirea ochiului, dureri, sau apar flocoane in cimpul vederii, trebuie sa va adresati de urgenta medicului.

 • Cind trebuie sa ma operez de cataracta?

  In general pacientul decide cind trebuie sa se opereze, atunci cind scaderea de vedere afecteaza activitatea sa cotidiana; acesta trebuie sa inteleaga beneficiile si riscurile legate de operatie, intelege evolutia bolii fara tratament.Medicul trebuie sa evalueze daca prognosticul postoperator este bun, pt ca operatia nu se justifica atunci cind cauza scaderii vederii este alta decit cataracta-atrofia nervului optic, afectarea maculei,etc-De asemenea starea de sanatate a pacientului trebuie sa fie satisfacatoare pt a suporta o imterventie chirurgicala.

  In general operatia de cataracta este bine standardizata, si are o mare sansa de reusita, dar totusi este o procedura invaziva, cu un numar mic de complicatii dar care pot fi uneori foarte grave, hemoragii intraoculare, ruptura capsulei cristaliniene, ceea ce ar necesita o alta interventie chirurgicala pt implantarea cristalinului, precum si riscul de infectie postoperatorie care poate duce chiar la pierderea ochiului.

  Toate aceste aspecte vor fi discutate cu medicul chirurg inaintea operatiei.

Aveti intrebari?

Info Clienti Oftalmologie